Ko derētu atcerēties fotosesijas dienā?

Ir pienākusi tava ilgi gaidītā fotosesijas diena! Diena sākas ar priecīgu satraukumu. Lai satraukumā kaut ko nepiemirstu, neliels saraksts ar to, ko būtu vērts atcerēties fotosesijas dienā. 

Ko der atcerēties SIEVIETEI fotosesijas dienā? 

  1. Matiem jābūt tīriem un sausiem. 
  2. Sejai jābūt tīrai, bez kosmētikas. Protams, seju vari mitrināt ar savu iecienītāko sejas krēmu.
  3. Ja tev ir iecienīti kosmētikas produkti, ņem tos līdzi. Piemēram, man ar tušām ir īpašas attiecības, reti kura ir piemērota manām skropstām. Droši vari paņemt līdzi savu tušu vai kādu citu produktu (piemēram, bāzi, ja tādu lieto), kuru noteikti vēlies, lai lieto vizāžists.
  4. Ērts apģērbs. Tas tev būs mugurā, kamēr vizāžists un frizieris rūpēsies par tavu izskatu, tāpēc tam jābūt ērtam un viegli novelkamam (lai grims nepaliktu uz apģērba). 
  5. Paņem līdzi 4-5 apģērbus fotosesijai. Par šo tēmu lasi iepriekšējos bloga ierakstus: 1. par apģērbu fotosesijai studijā un 2. par apģērbu fotosesijai brīvā dabā vai pilsētā
  6. Paēd pirms fotosesijas. It īpaši, ja tevi pārņem īgnums, kad neesi ilgāku laiku ēdusi. Pie manis studijā (Rīgā) vienmēr pieejams ūdens, tēja, kafija un veselīgi našķi. Varam atvērt arī vīna pudeli!
  7. Atvēli sev laiku nesteidzīgam gatavošanās procesam fotosesijai. Stress un steiga var mazināt tavu priecīgo noskaņojumu, kas nekādā gadījumā nav vēlams. 
  8. Smaidi ik reizi, skatoties uz sevi spogulī!

Ko der atcerēties VĪRIETIM fotosesijas dienā? 

  1. Līdzīgi kā sievietei, arī vīrietim jābūt tīriem un sausiem matiem.
  2. Atceries paņemt līdzi vairākus tērpus vai dažādus aksesuārus (pulkstenis, šlipses, lakatiņš, aproču pogas, u.c.), kas dažādos tavus portretus.
  3. Atceries paēst pirms fotosesijas, būs priecīgāk!

Ko der atcerēties, ja fotosesijā piedalās arī BĒRNI?

  1. Ja fotosesija notiek brīvā dabā vai pilsētas ielās, paņem līdzi ūdeni un uzkodas bērniem. Pie manis studijā ūdens un veselīgi našķi (rieksti, augļi) pieejami vienmēr.
  2. Paķer līdzi bērna mīļāko rotaļlietu, kas viņu nomierina gadījumam, ja notiek krīze un nekādas rotaļas nelīdz.
  3. Ņem vērā, lai tavam bērnam ir laikapstākļiem atbilstošs apģērbs. Fotogrāfs aizrautībā ķerot kadrus, var nepamanīt, ka bērnam būtu vēlams uzvilkt vai novilkt jaciņu.

Lai mums visiem priecīgas un skaistas fotosesiju dienas! 🙂