5 lietas, kas būtu jāņem vērā, gatavojoties fotosesijai

Ir vairākas jomas, par kurām būtu jāparūpējas pirms fotosesijas, lai nodrošinātu, ka tā patiešām izdotos un gala rezultātā tev būtu skaistas fotogrāfijas. Nelielas detaļas, ja par tām nav pienācīgi padomāts, var novērst uzmanību no paša svarīgākā fotogrāfijā – tevis. Kā saka, velns slēpjas detaļās. Tāpēc šajā bloga ierakstā par jomām, par kurām būtu vērts padomāt pirms fotosesijas. Neuztver to kā obligātu sarakstu, bet drīzāk kā iedvesmu un idejas.

Jomas, par kurām iesaku padomāt:

  • Mati
  • Seja
  • Rokas
  • Āda
  • Mentālais ķermenis
  • Apģērbs

1. MATI

Matu saknes. Ja tu regulāri krāso matus, atsvaidzini matu krāsu, ideālā gadījumā 3 dienas pirms fotosesijas. Nepaļaujies, ka fotogrāfs piekrāsos matu saknes bilžu pēcapstrādes procesā. Tas ir laikietilpīgs process, un liela daļa to nedarīs, bet daļa varētu to piedāvāt darīt par papildu maksu. Neskatoties uz to, ņem vērā, ka rezultāts noteikti izskatīsies labāk, ja būsi par to parūpējusies pati pirms fotosesijas. Šajā brīdī nebūtu vēlams eksperimentēt ar krāsu – var sanākt pārsteigums, kas ne vienmēr ir pozitīvi.

Matu gali. Ja kādu laiku neesi bijusi pie friziera, vēlams apgriezt matu galus, lai mati nebūtu sašķēlušies un izskatītos veselīgi. Neplāno būtiskas pārmaiņas matu griezumā, tas var novest arī pie fotosesijas pārcelšanas, ja rezultāts nesanāk tāds, kādu gaidīji.

Matu maskas. Savus matus noteikti pazīsti vislabāk. Ja tiem patīk un tie izskatās vislabāk pēc mitrinošas vai barojošas maskas, palutini tos ar kādu procedūru frizētavā vai mājās. Ja ne, tad, protams, šo soli droši vari izlaist.

2. Seja

Uzacis. Ja regulāri krāso uzacis, dari to ne ātrāk kā 4-5 dienas pirms fotosesijas, lai ar krāsu noskrāsotā ādas daļa paspētu nomazgāties, un uzacis izskatītos dabīgāk. Neaizmirsti arī piekoriģēt uzacu formu pie speciālista vai mājas apstākļos vismaz pāris dienas pirms fotosesijas.

Dziļā sejas tīrīšana. Ja regulāri veic dziļo sejas tīrīšanu pie kosmetologa, droši turpini to darīt, tomēr nedari to vismaz nedēļu pirms fotosesijas. Vislabāk savas ādas uzvedību zini tu pati un noteikti esi pamanījusi, pēc cik ilga laika tava āda izskatās vislabāk pēc šīs procedūras. Es dziļo sejas tīrīšanu neveicu, tomēr manai ādai patīk viegli skrubīši, ko noteikti izveiktu pāris dienas pirms fotosesijas.

Pumpas. Nespaidi pumpas uz sejas pirms fotosesijas. Vizāžists tās ļoti viegli noslēps ar kosmētikas palīdzību. Tai pat laikā nomaskēt iekaisušu pumpu vai rētu ir daudz grūtāk. Seju nevajadzētu aiztikt krietni ilgāk kā nedēļu pirms fotosesijas, jo dzīšanas process prasa laiku. Arī man pašai tas būtu izaicinājums. Tāpēc, ja to spēj, fotosesijas dienā kopīgi iedzersim par to vīna glāzi 😉

Permanentais make-up. Ja esi ieplānojusi permanento make-up, fotosesiju vajadzētu ieplānot vismaz 3 – 4 nedēļas pēc tam, lai paspētu noiet kreveles. Pārrunā to ar savu permanentā make-up speciālistu, viņam ir pieredze, un viņš tev varēs dot vislabāko padomu, kad dzīšanas process būs beidzies un būs sasniegts vēlamais efekts.

Mākslīgās skropstas. Ja ir nepieciešama atjaunošana, dari to īsi pirms fotosesijas. Ja viss izskatās labi, tad papildu nekas nav jadara.

3. Rokas

Manikīrs. Atkarībā no tā, kādu manikīru izvēlies (bez lakas, parastā nagu laka, gelish, gēls) un, cik ilgi tā labi izskatās uz taviem nagiem, ieplāno to dienu līdz nedēļai pirms fotosesijas. Uz maniem nagiem gelish ir ļoti noturīgs, un es varētu iet uz fotosesiju arī 2 nedēļas pēc manikīra, tomēr zinu dāmas, kurām gelish sāk lupt jau trešajā dienā. Tāpēc padomā par to un pieraksties pie manikīra laicīgi. Papildus, kāpēc lai pie reizes sevi nepalutinātu arī ar pedikīru? Tas ļaus tev justies vēl labāk fotosesijas dienā. Izvēlies neitrālas krāsas nagu laku vai franču manikīru vai pieskaņo to plānotajam fotosesijas apģērbam.

Ja nagus nekrāso, tad vienādi apgriezti, tīri un kārtīgi nagi arī labi izskatīties bildēs. To vari izdarīt dienu vai divas pirms fotosesijas.

Gredzeni. Ja tu nēsā laulību vai saderināšanās gredzenu, vai vienkārši gredzenus/rotas lietas, no kurām nekādā gadījumā nevēlies šķirties fotosesiju laikā, tad iesaku tos notīrīt un uzspodrināt, lai tie bildēs izskatītos kā jauni.

Vīriešiem. Ja uz fotosesiju nāc kopā ar savu otru pusi, parūpējies, lai arī viņš uzspodrinātu gredzenu un viņam būtu īsi apgriezti, tīri un kārtīgi nagi. Tas pats attiecas arī uz vīriešiem, kas nāk uz fotosesiju vieni paši.

4. Āda

Vaksācija vai skūšanās. Ja no apmatojuma atbrīvojies ar vaksācijas (vai epilācijas) palīdzību, tad dari to vismaz 2-3 dienas pirms fotosesijas, lai noietu apsārtums. Ja dod priekšroku apmatojuma noskūšanai, tad dari to iepriekšējā vakarā. Parūpējies par padusēm un kājām. Ja ir paredzēta fotosesija apakšveļā vai peldkostīmā, neaizmirsti arī par bikini zonu.

Solārijs vai izsmidzināmais iedegums. Ja regulāri apmeklē solāriju vai izvēlies izsmidzināmu iedegumu, vari turpināt to darīt, tikai nepārspīlē un necenties būt īpaši brūna uz fotosesiju. Pēdējo solārija/izsmidzināmā iedeguma apmeklējumu ieplāno vēlāk par 2-3 dienām pirms fotosesijas. Ja solāriju neapmeklē un izsmidzināmo iedegumu neizmanto, tas nav jāsāk darīt. Manuprāt, arī pavisam gaiša āda izskatās ļoti skaisti.

Ādas mitrināšana. Pievērs papildu uzmanību ādas mitrināšanai, ja tā tev ir sausa, it īpaši tas varētu būt ziemā, apkures sezonas laikā. Bieži vien sausa āda parādās grūtniecēm neatkarīgi no gadalaika. Tādā gadījumā uz fotosesiju vari paņemt līdzi savu iecienītāko mitrinošo krēmu.

Dzimumzīmes un rētas. Mūsu ķermeņi ir unikāli un katram ir savas dzimšanas atstātas vai laika gaitā iegūtas pēdas. Par to nav jāsatraucas. Ja esi mierā ar ikvienu pēdu, kas rotā tavu ķermeni, es tevi no sirds apsveicu. Bet ja vēlies, lai kaut kas fotogrāfijās nebūtu redzams, pastāsti to savam fotogrāfam. Es šīs pēdas fotogrāfijās atstātu, jo tā ir daļa no tevis, tomēr respektēšu tavu izvēli, ja teiksi, ka bildēs to nevēlies redzēt.

5. MENTĀLAIS ĶERMENIS

Miegs un atpūta. Pirms fotosesijas ir svarīgi labi izgulēties, lai tu justos atpūtusies, vesela un mundra. Labs miegs un atpūta atstās pozitīvu iespaidu ne tikai uz tavu fizisko, bet arī mentālo ķermeni.

Noskaņojums. Ir svarīgi, ka uz fotosesiju dodies labā noskaņojumā, jo tas ļoti tieši atspoguļosies tavās bildēs. Ja tomēr gadās, ka no rīta izkāp no gultas ar kreiso kāju, padomā, kas palīdzēs tev justies labāk. Varbūt tā ir tava mīļākā mūzika un kafija, varbūt tā ir meditācija, bet varbūt tas ir kāds īpašs ģimenes rituāls. Ja nekas nelīdz, pamēģini pieiet pie spoguļa un savilkt seju smaidā (ja nesanāk – palīdzēs zīmulis starp zobiem). Dari to vismaz 5 minūtes no vietas. Pēc tam īgņoties būs neiespējami 🙂

6. APĢĒRBS

Apģērba izvēle būs atkarīga no tā, kur notiks fotosesija – fotostudijā, mājās vai ārpus telpām. Šī ir ļoti plaša tēma un nedaudz detalizētāk par to pastāstīšu nākamajos bloga ierakstos.

Ja vēlies pastāstīt par savu pieredzi, gatavojoties fotosesijai, dalies ar to komentāros zemāk.

Ja izlasot šo rakstu tev radās papildu jautājumi, kā sagatavoties fotosesijai, dod ziņu un sarunāsim tikšanos! Esmu portretu un ģimenes fotogrāfs Rīgā.